ua en ru

Азіатські ринки ростуть на тлі оптимізму з приводу Європи

Фондові ринки Азії ростуть на тлі оптимізму інвесторів щодо швидкого розв'язання боргової кризи в Європі. Зокрема, ринки вийшли в зростання на тлі заяв про те, що для боротьби з кризою в Європі буде створений "спеціальний механізм". Одночасно в Європейському центробанку додали, що кредитна організація не унеможливлює зниження базової облікової ставки для стимулювання зростання економіки регіону.
Європейські лідери попередили, що працюють над питанням збільшення кредитування, що виділяється європейським стабілізаційним фондом EFSF. За деякими даними, стабілізаційний фонд може бути розширений до 2 млрд євро. Незважаючи на те, що європейські лідери не повідомили конкретних деталей майбутнього плану, ринки з оптимізмом сприйняли повідомлення про те, що в даному напрямку ведеться робота. Американський ринок акцій виріс на даних новинах в середньому на 2%.
Станом на 8:53 за київським часом южнокрейський Kospi підскочив на 4,9%, японський Nikkei 225 за декілька хвилин до закриття виріс на 2,34%. Гонконзький Hang Seng додав 2,74%. Ринок акцій Тайваню, представлений індексом Taiex, закрився в плюсі, додавши 3,09%.