ua en ru

Азіатські фондові ринки зросли під впливом місцевих новин

Азіатські фондові ринки зросли у вівторок під впливом місцевих новин

Азіатські фондові ринки зросли у вівторок під впливом місцевих новин, передає Reuters.

Японський індекс Nikkei піднявся на 0,4% до семирічного максимуму, оскільки інвестори припускали, що Банк Японії займається скупкою акцій, і не звернули уваги на зниження кредитного рейтингу Японії агентством Moody's Investors Service.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) виріс на 0,03%. Акції найбільшого в країні нафтопереробника SK Innovation та суднобудівної компанії Hyundai Heavy Industries подорожчали на 1,3%.

Ринок сподівається на додаткові стимулюючі заходи Центробанку, отримавши повідомлення про слабкому зростанні експорту, сповільнення інфляції та виробничої активності в країні.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng піднявся на 1,2%, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, - на 2,8%, в основному за рахунок фінансових компаній Китаю. Інвестори в Шанхаї купили гонконгських акцій на 300 мільйонів юанів при денній квотою в 10,5 мільярда юанів (1,7 млрд дол.).

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite додав 3,1%, що стало найкращим підсумком сесії з вересня 2013 року. Котирування банків Bank of Communications, China Merchants Bank і China Minsheng Bank виросли на максимально дозволені в ході однієї сесії 10%. Аналітики пояснили зростання очікуванням, що Центробанк знизить вимоги до резервів банків.
Інвестори в Гонконзі купили китайських акцій на 3,31 мільярда юанів при денній квотою в 13 мільярдів.

Нагадаємо, прем'єр Японії Сіндзо Абе має намір укласти мирний договір з РФ і врегулювати питання Курильських островів.