ua en ru

Азіатські біржі закрилися в "мінусі" на тлі побоювань дефолту Греції

Азіатські біржі закрилися в "мінусі" на тлі побоювань грецького дефолту, які надають знижувальний тиск на світові фінансові ринки. Торговельні майданчики Гонконгу втратили на закритті 3,4%, індекс Hang Seng опустився до мінімуму за 2,5 роки - до позначки в 16250,3 пункту на тлі слабкості котирувань нафтовидобувних і девелоперських компаній.
China Enterprise Index, в розрахункову базу якого входять великі компанії КНР, акції яких торгуються на біржі Гонконгу, втратив 3,6%.
Не краща ситуація і в Сеулі, де торги напередодні не проводилися у зв'язку з національним святом. Індекс KOSPI опустився на 3,59% - до 1706,19 пункту. Інвестори вважали за краще скидати акції, щоб вивільнити кошти для вкладень у більш ліквідні активи.
Біржі Сінгапуру, обстановку на яких відображає динаміка Straits Times Index, опустилися більш ніж на 3%. Розпродажі на торгових майданчиках були обумовлені побоюваннями інвесторів, що дефолт Греції спровокує кризу в фінансовому секторі. У лідерах зниження щодо котирувань виявився банківський сектор.
Фондові торги в Японії 4 жовтня завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,05%.
Нагадаємо, що торгові майданчики Європи 4 жовтня відкрилися пониженням провідних індексів третій день поспіль після того, як європейські уряди просигналізували, що банкам і страховикам доведеться змиритися з великими списаннями по грецьких держоблігацій в рамках другого пакета фінансової допомоги. Голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер повідомив, що міністри фінансів країн єврозони розглядають обсяги участі приватних кредиторів в наступній програмі фінансової допомоги Афінам.
Тим часом рішення про виділення Афінам чергового траншу кредиту обсягом 8 млрд євро відкладено до оприлюднення даних "трійки" міжнародних кредиторів, які знаходяться в Греції з інспекцією. Доповідь інспекторів буде готова через пару тижнів.
Тим часом в самій Греції проходять чергові акції протесту. Значна частина населення, незважаючи на всі заяви влади, не поділяє прагнення уряду отримати черговий транш кредиту в рамках допомоги Євросоюзу.