ua en ru

Азербайджан, Туреччина і Грузія проведуть спільні військові навчання

Азербайджан, Туреччина і Грузія проведуть спільні військові навчання Фото: зустріч трьох країн у Габалі

Троє міністрів вирішили зміцнювати співробітництво країн у сфері оборони

Міністри оборони Азербайджану, Туреччини і Грузії на зустрічі в Габалі вирішили зміцнювати співробітництво країн у сфері оборони, зокрема провести спільні військові навчання. Про це заявив глава Міноборони Азербайдждану Закір Гасанов за підсумками зустрічі, передає РБК.

"Для підвищення боєздатності збройних сил трьох країн вважаємо за доцільне проведення тристоронніх спільних навчань", - зазначив Гасанов.

Він розповів, що сторони обговорили зміцнення співробітництва у сфері військової освіти, кібербезпеки, охорони нафтогазових трубопроводів.

Крім того, за словами міністра, на зустрічі з главами Міноборони Грузії і Туреччини обговорювалися питання стабільності в регіоні і зростання напруги в зв'язку з конфліктом у Нагірному Карабасі.


Як повідомив Гасанов, міністри відзначили "необхідність мирного врегулювання" у рамках норм міжнародного права, а також збереження "суверенітету і територіальної цілісності".

"Упевнений, що тристороння співпраця в галузі оборони … сприятиме забезпеченню безпеки наших країн, зміцненню дружби і братерських відносин між нашими народами, становленню миру, стабільності та сталого розвитку в регіоні", - заявив міністр оборони Азербайджану.

Нагадаємо, ситуація у невизнаній Нагірно-Карабахській Республіці загострилася 2 квітня. Тоді почалися зіткнення між силами НКР і Вірменії з одного боку і Азербайджану - з іншого. Сторони оголосили про досягнення перемир'я 5 квітня, однак Баку і Єреван продовжують звинувачувати один одного в порушенні режиму припинення вогню.