ua en ru

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в обстрілах

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в обстрілах Фото: Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в обстрілах

Обидві держави продовжують порушувати режим тиші"

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в порушенні "режиму тиші" на кордоні. Обидві країни заявили про взаємні обстріли, скоєних за минулу добу, передає "Радіо Свобода".

Міністерство оборони Азербайджану в суботу, 7 травня, зробило заяву про те, що вірменські військові відкрили стрілянину з територій, прилеглих до Нагорного Карабаху.


У свою чергу, Міноборони Вірменії повідомило про стрільбі азербайджанських військовослужбовців на півночі кордону між двома державами.

Вірменія і Азербайджан домовилися про припинення вогню на кордоні 5 травня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час конфлікту в Нагірному Карабасі понад 6 тис. громадян Азербайджану пропали безвісти, потрапили в полон і стали заручниками.

У 1991-1994 році в Нагірному Карабасі стався етнополітичний збройний конфлікт між вірменами та азербайджанцями. В результаті цього з'явилася самопроголошена Нагірно-Карабахська Республіка, яка домоглася фактичної незалежності. У свою чергу, Азербайджан вважає ці території окупованими.