ua en ru

Азербайджан запросив українські компанії до участі в інфраструктурних проектах

Азербайджан запросив українські будівельні компанії до участі в інфраструктурних проектах. Про це повідомив РБК-Україна заступник генерального директора фінансово-промислової групи "Альтком" Михайло Ковальов.
За його словами, з такою пропозицією виступив заступник міністра транспорту Азербайджану на засіданні українсько-азербайджанської підкомісії з торговельно-економічного співробітництва 7 жовтня в Києві.
"В Азербайджані реалізуються великі проекти з розвитку транспортної інфраструктури: реконструюються існуючі і будуються нові автошляхи. Вже завершуються роботи на окружній трасі навколо Баку. На зведенні автомобільного мосту через Бакинську бухту планується освоїти 2 млрд дол.", - сказав фахівець. Серед конкретних інвестпроектів азербайджанська сторона назвала будівництво логістичного центру в морському порту Алят, через який пройде транспортний коридор Європа-Кавказ-Азія (ТРАСЕКА) і коридор Північ-Південь.
М.Ковальов зазначив, що для українських компаній винятків не роблять, а запрошують їх брати участь у тендерах на загальних підставах. У зв'язку з цим він наголосив на необхідності посилення підтримки експортерів з боку держави. Спеціаліст навів приклад Південної Кореї, що виділила грант Азербайджану на 1,6 млн дол на розробку ТЕО мосту через Бакинську бухту, щоб надалі залучити корейські компанії до його будівництва.
Перелік проектів в Азербайджані, в яких могли б брати участь українські компанії, може з'явитися до візиту азербайджанського президента Ільхама Алієва в Україну, запланованого на 29 жовтня.