ua en ru

Азербайджан має намір збільшити запаси газу до 5 трлн куб. м

Азербайджан має намір наростити підтверджені запаси газу до 5 трлн куб. м. Як повідомив перший-віце-президент SOCAR (Держнафтокомпанія Азербайджану) по геології, геофізиці і розробці родовищ Хошбахт Юсіфзаде, при цьому Азербайджан зможе забезпечити не тільки власну енергетичну безпеку, але і енергобезпеку інших країн регіону і Європи, передає РБК.

В даний час підтверджені запаси газу в країні становлять 2 трлн куб. м - у тому числі 1,2 трлн куб. м на родовищі "Шах-Деніз" і 300 млрд куб. м газу на блоці родовищ "Азері-Чираг-Гюнешлі", сказав Х.Юсіфзаде.

Збільшення запасів газу передбачається за рахунок розвідки на перспективних структурах "Асіман", "Шафаг", "Араз", "Алов", "Шарга", "Зафар-Машал", "Апшерон", "Нахчиван", "Бабек", "Умід ". Загальний обсяг передбачуваних запасів на цих структурах оцінюється в 2,6 трлн куб. м газу.

Як наголосив Х.Юсіфзаде, у перспективі в Азербайджані, в основному очікується відкриття газових родовищ, так як залягання запасів прогнозується на глибині 6,5-7 тис. м. При такій глибині залягання велика ймовірність відкриття запасів газу, сказав віце-президент SOCAR.