ua en ru

Азаров: Значна частина України в 2011-2012 рр. буде покрита оптовими сільськогосподарськими ринками

Значна частина України в 2011-2012 роках буде покрита оптовими сільськогосподарськими ринками. Про це після відвідин київського сільськогосподарського оптового ринку "Столичний" заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, при створенні таких ринків головне завдання їх організаторів повинне полягати в тому, щоб виробники, які прагнуть реалізувати свою продукцію на цьому ринку, "були впевнені, що їхня продукція буде продана за нормальними цінами і призведе до прибутку і вони зможуть цей прибуток використовувати для подальшого нарощування виробництва, і щоб кожен покупець знав, що можна купити за доступними цінами продукти харчування". "Вже в 2011-2012 роках значна частина країни буде покрита мережею оптових ринків і овочесховищ. Тобто можна сказати, що ця програма не на десятиліття, а на найближчі рік-два-трт", - сказав прем'єр-міністр.

Азаров упевнений, що ця мета не може бути досягнута в один день, проте для виконання даного завдання будуть прийняті всі необхідні заходи. Він підкреслив, що на сьогоднішній день українська влада знаходиться на початку шляху створення цивілізованого ринку сільськогосподарської продукції. "Поки ми на найлегшому етапі, це овочі, це продукція зернової галузі, а попереду значно складніше завдання - підйом тваринництва, забезпечення наших людей доступними за цінами продуктами тваринництва, м'ясом, молоком... Це для нас найголовніше і найперспективніше завдання, над яким уряд буде дуже серйозно працювати", - відзначив Азаров.