ua en ru

Азаров виразив стурбованість щодо погіршення українсько-російських торгово-економічних відносин

Прем'єр-міністр України Микола Азаров виразив стурбованість щодо погіршення українсько-російських торгово-економічних відносин. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я цілком поділяю стурбованість видатних російських вчених-економістів", - заявив Азаров.
Він нагадав, що група провідних російських економістів звернулась з відкритим листом до керівництва РФ, у якому висловлює глибоку стурбованість проблемами, які виникли в українсько-російських торгово-економічних відносинах у зв'язку зі створення Митного союзу.
Прем'єр-міністр також проінформував, що товарообіг між країнами в 2011 р. сягне 50 млрд дол.. Однак, за його словами, за рахунок небаченого росту вартості газу, баланс для України буде негативним. Водночас, підкреслив Азаров, задекларовані масштабні проекти координації та інтеграції в авіабудуванні, машинобудуванні, транспортній інфраструктурі та високих технологіях досі не вийшли зі стадії обговорення.
"Економічні відносини між Росією та Україною - це фактор більший і глибший, ніж економічна кон'юнктура. Наша взаємопов'язаність економічного розвитку - цінність вища за політичну та кар'єрну кон'юнктуру", - заявив Азаров.