ua en ru

Азаров: В 2012 р. будуть створені всі необхідні елементи інноваційної інфраструктури

В Україні у 2012 р. будуть створені всі необхідні елементи інноваційної інфраструктури. Про це під час засідання Кабінету міністрів України заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вже в 2012 р. ми плануємо створити усі необхідні елементи інноваційної інфраструктури: фонд підтримки малого інноваційного бізнесу; фонд патентування винаходів за кордоном; венчурну компанію для фінансування ризикових проектів, лізінгову компанію з впровадження вітчизняної світлодіодної техніки та інші механізми фінансової підтримки інновацій", - заявив Азаров.
Окрім того він наголосив на необхідності відновити діяльність технопарків: "Відповідна постанова уряду вже готується. Треба вдосконалити державне замовлення на науково-технічні розробки. Тобто, зробити так, щоб внутрішній ринок сформував попит на наукомістку продукцію вітчизняних підприємств".
Також Азаров доручив голові Держінформнауки у співпраці з Національною академією наук за результатами міжнародної інноваційної виставки надати вичерпні пропозиції щодо впровадження результатів наукових досліджень у виробництво.