ua en ru

Азаров: Звільненого за критику керівництва шахти "Суходільська-Східна" шахтаря поновлено на роботі

Шахтаря Ігора Сметаніна, звільненого за критику керівництва шахти "Суходільська-Східна" Луганської області, на якій внаслідок аварії загинули 28 гірників, поновлено на роботі. Про це у четвер повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході робочого візиту до Запорізької області, передає прес-служба Кабміну.
"Губернатор мені особисто доповів, що Сметаніна працевлаштовано, що його питання вирішено, і у нього ніяких претензій немає. Якщо це не так, то керівництво шахти і губернатор будуть за це відповідати", - сказав Азаров.
Він підкреслив, що жодна людина, яка виступить із критикою, не зазнаватиме за це тиску. "Жодна людина, яка виступила з критикою, на адресу кого б ця критика не була - директора шахти, губернатора, прем'єр-міністра, президента - не зазнаватиме тиску. Нам потрібна ця критика", - зазначив прем'єр-міністр, додавши, що він час від часу відвідує свою сторінку в Facebook і реагує на найбільш резонансні повідомлення.
"Найбільш резонансні повідомлення мені мої помічники показують. Щодо кожного із таких повідомлень вживаються конкретні заходи. Система управління в країні має забезпечуватися не тільки через бюрократичний канал, але і через громадські механізми", - підкреслив Азаров.