ua en ru

Азаров: Україна зацікавлена в об'єктивних висновках європейських спостерігачів на парламентських виборах

Україна зацікавлена в об'єктивних висновках європейських спостерігачів на парламентських виборах. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час телефонної розмови з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, були обговорені питання політичного життя в Україні та підготовки до виборів у Верховну Раду України. Глава уряду запевнив співрозмовника, що влада організує вибори безумовно відповідно до європейських демократичних стандартів, забезпечить чесне змагання політичних сил і прозорість виборчого процесу.

Микола Азаров передав главі Європарламенту побажання до європейських країн і політичних сил, щоб в Україну направили стільки спостерігачів, скільки вони вважатимуть за необхідне. "Україна прийме всіх і забезпечить повну можливість об'єктивного спостереження. Наша держава зацікавлена саме в об'єктивних висновках спостерігачів і оцінці демократичних процесів в Україні", - підкреслив прем'єр-міністр.

Микола Азаров і Мартін Шульц також обговорили хід виконання меморандуму про співпрацю між Партією регіонів та групою Прогресивний альянс соціалістів і демократів в Європейському парламенті.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляв, що Україна запросила на парламентські вибори спостерігачів з ОБСЄ.