ua en ru

Азаров: Україна і МВФ скорегують программу співпраці після завершення переговорів із РФ щодо газу

Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) домовилися про корегування програми співробітництва на 2012 рік. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив на брифінгу у Белграді, повідомляє прес-служба уряду.
"Керівництво Міжнародного валютного фонду з розумінням підходить до вирішення тих проблем, які стоять перед Україною. І ми домовилися про те, що після завершення переговорів з Росією щодо ціни на газ та інших питань, ми розпочнемо тісну співпрацю з місією МВФ щодо корегування програми співробітництва на 2012 рік", - повідомив прем'єр-міністр.
Микола Азаров зазначив, що відповідне рішення ухвалено за результатами переговорів міністра фінансів України Федора Ярошенка та віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка з керівництвом МВФ у Вашингтоні.

Раніше сьогодні повідомлялося, що НБУ сподівається на вирішення МВФ і Кабміном всіх питань для отримання транша найближчим часом.
Також сьогодні перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що переговори з РФ по газу можуть завершитися вже в листопаді 2011 р.