ua en ru

Азаров: Україна готова виконати план дій з реалізації ініціативи "Відкритий уряд"

Україна готова виконати розроблений національний план дій з реалізації президентської ініціативи щодо формування нової культури державного управління і співпраці між владою і суспільством. Про це на сьогоднішньому круглому столі з впровадження проекту "Партнерство "Відкритий уряд" заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"З ініціативи нашого Президента Україна стала однією з перших учасниць нової глобальної ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд". Вже через півроку підготовлений проект національного плану дій з реалізації цієї ініціативи. Ми публічно заявляємо про готовність України взяти на себе конкретні зобов'язання і внести відчутний внесок до становлення нової культури державного управління, нової культури діалогу влади і суспільства, як в нашій країні, так цьому сприяти по всьому світі", - сказав Азаров.

Він зазначив, що український уряд день за днем переконується, що "відвертість - одна з самих потрібних сьогодні речей".

"Ми твердо віримо, що майбутнє України - за найвищими технологіями, комунікаціями управління, тому із самого початку взяли курс на підвищення відвертості і доступності діяльності влади і всесторонній діалог", - підкреслив прем'єр-міністр. Крім того, звертаючись до чиновників, він попередив їх про те, що необхідно припинити обмежуватися "встановленням формальних взаємозв'язків з громадськістю, імітувати наявність діалогу". "Треба серйозно удосконалювати законодавчу базу, але набагато важливіше здійснити внутрішні зміни і прийняти нові підходи до управлінської роботи. І найголовніше - змінити образ думок і дій", - сказав Азаров.

Він також повідомив, що відповідальність і координацію за виконання цієї роботи він поклав на першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського і голову Держгентства з питань науки, інновацій і інформатизації Владимира Семиноженка.

Нагадаємо, раніше Азаров заявляв, що Кабмін має намір подолати "опір бюрократії", який виник при створенні дозвільної системи.