ua en ru

Азаров переконував польського політика в своїй антиросійскості, - Палікот

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з лідером польської партії "Рух" Янушем Палікотом переконував його в соїй антиросійскості. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Янукович і Азаров, здається, чітко проєвропейські політики. Більше того - у них конфлікт з Росією. Більшість нашої півторагодинної зустрічі з Азаровим була присвячена тому, що він нас переконував у своїй антіросійскості. Він говорив про п'ятирічний план, згідно з яким Україна повинна стати повністю незалежною від російського газу. Він також говорив нам про такиі дрібні справи, про які ми навіть нездогадувалися. Що, наприклад, ні Янукович, ні Азаров не були запрошені на урочисту церемонію інавгурації Путіна на посту президента Росії", - заявив Палікот.

Як переконує польський політик, Україна активно підтримують ідею підписання угоди про асоційоване членство в ЄС і бажає співпрацювати в справі Юлії Тимошенко. За словами Палікота, в ситуації конфлікту влади України з Москвою і Брюсселем, Польща повинна використовувати свою позицію посередника.