ua en ru

Азаров: Країни-члени Митного союзу мають враховувати інтереси партнерів

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликав учасників Митного союзу враховувати не лише свої інтереси, а й потреби своїх великих партнерів. Про це він заявив на зустрічі у Києві з головою колегії Євразійської економічної комісії Віктором Христенком, передає радіо "Свобода".

"Ми проводимо політику максимального сприяння та усунення бар'єрів у взаємній торгівлі. Ми хотіли б, щоб наші колеги в Митному союзі працювали над проблемами введення сприятливих умов у взаємній торгівлі, а не розглядали питання з точки зору виключно інтересів трьох країн-учасниць союзу", - зазначив глава українського уряду.

Азаров зазначив, що Україна відправила Митному союзу свої пропозиції щодо співпраці у форматі "3+1" й отримала відповідні пропозиції союзу, які нині вивчає.

Нині у Митний союз на пострадянському просторі об'єднані Російська Федерація, Білорусь і Казахстан. Учасники об'єднання неодноразово агітували Україну приєднатися до союзу, однак Президент Віктор Янукович окреслив формат співпраці з Митним союзом формулою "3+1", тобто як співпрацію з країнами-членами без формальної інтеграції.

Зазначимо, Президент РФ Дмитро Медведєв раніше заявив, що у тих країн, які не увійдуть до МС, можуть виникнути складності.