ua en ru

Азаров вважає, що абітурієнтам не варто звертати увагу на спеціальності юриста, менеджера, економіста і політолога

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що абітурієнтам не варто звертати увагу на спеціальності юриста, менеджера, економіста і політолога. Про це Азаров сказав сьогодні під час зустрічі з лідерами учнівського самоврядування, передає кореспондент РБК-Україна.

Прем'єр-міністр упевнений, що українській молоді варто більше звернути увагу на такі професії як учений, педагог, інженер, технолог. "Що мене трохи стурбувало: немає охочих бути вченими, фізиками, дослідниками, це ж дуже цікаво. Набагато цікавіше, не хочу нікого образити, ніж, на мій погляд, заняття журналістикою", - сказав Азаров.

Також прем'єр зазначив, що не варто сьогодні зупиняти свій вибір на таких спеціальностях як юрист, менеджер, економіст, політолог.

"Ким би ви хотіли бути? Відповідь залежить від того, як наша країна буде розвиватися. Якщо ми всі рвонемо в менеджери, юристи, економісти, це важливі спеціальності, але хто буде створювати фундамент нашого благополуччя, матеріальне виробництво? Хто працюватиме в області ІТ технологій?", - сказав Азаров.