ua en ru

Азаров: Уряд стимулюватиме створення кооперативів в галузі тваринництва

Створення кооперативів в галузі тваринництва має стати основою для збільшення поголів'я худоби та виробництва молока. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є важелі, для того щоб стимулювати тваринництво. І цей арсенал треба використовувати ... також це кооперація, розгортання масового кооперативного руху. Нам потрібно стимулювати створення кооперативів: виробничих, переробних, обслуговуючих та інших. І кооперація зможе вирішити завдання, які одному не під силу", - заявив Азаров.

Також за словами Азарова, необхідно забезпечити умови селян, для того щоб вони купували генетично якісне поголів'я худоби, якісні комбікорми та обладнання мініферми: "Це буде узагальнено Мінагрополітики ... і ми повинні вирішити, скільки доплачувати селянам при виробництві молока, щоб він не вирізав худобу" , - сказав Азаров.

Нагадаємо, раніше прем'єр заявляв, що для відновлення поголів'я ВРХ необхідний річний приріст 300 тис. голів протягом 5-7 років.