ua en ru

Азаров: Уряд проситиме ВР провести додаткове засідання для вирішення важливих питань

Кабінет міністрів України має намір звернутися Верховної Ради з проханням провести додаткове засідання для вирішення багатьох важливих питань. Про це повідомив прем'єр -міністр Микола Азаров після проведеної сьогодні зустрічі з Президентом України, - повідомляє прес-служба глави держави.

Як наголошується, Президент порушив перед прем'єр-міністром питання щодо законотворчої роботи уряду. Уряд має сконцентрувати зусилля, щоб до кінця поточної сесії Верховної Ради подати всі важливі законопроекти, зазначив Президент. «Треба мати на увазі, що ще буде два тижні, за які треба встигнути прийняти найважливіші закони», - сказав глава держави.

Прем'єр-міністр після зустрічі з президентом зазначив: глава держави намітив низку ключових питань, котрі необхідно обговорити з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним. «Безумовно, наша позиція спрямована на поглиблення та зміцнення двосторонніх відносин, розвиток співпраці. І ці теми, звичайно, будуть головними у наших переговорах», - зазначив Азаров.

Говорячи про законотворчу роботу Уряду, Азаров зазначив, що, передусім, дуже важливими є зміни до Державного бюджету на поточний рік і прийняття їх у Верховній Раді. «Ми повинні розглянути і прийняти зміни до бюджету. Щоб з 1 липня вступила у силу нова тарифна сітка для працівників бюджетної сфери, ми змогли здійснити підвищення заробітних плат та цілу низку інших заходів щодо соціального захисту. Тому ми повинні працювати швидко», - сказав прем'єр-міністр.

«Ми будемо просити Верховну Раду провести додаткове засідання, тому що є багато питань, важливих для вирішення», - зауважив Азаров.