ua en ru

Азаров доручив Вілкулу розібратися в ситуації з "АероСвітом"

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу розібратися і підготувати пропозиції щодо проблемної ситуації з авіаперевізником "АероСвіт". Відповідне доручення Азаров дав у ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не маємо права допустити, щоб проблеми приватної компанії завдавали шкоди інтересам тисячам наших та іноземних громадян. Те, що пасажири "АероСвіту" стали заручниками цієї нездорової ситуації абсолютно неприйнятно. Треба втручатися. Перевізник зобов'язаний діяти в рамках чинного законодавства і міжнародних правил, а органи влади зобов'язані контролювати дотримання законів і встановлених правил. Доручаю віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу швидко і оперативно розібратися в цій ситуації, проаналізувати стан справ і негайно підготувати пропозиції щодо наших дій", - сказав Азаров.

За його словами, в першу чергу необхідно повернути на батьківщину всіх пасажирів, які заблоковані за кордоном. Також прем'єр-міністр зазначив, що необхідно обов'язково компенсувати шкоду всім потерпілим від затримок і скасування рейсів.

Як повідомлялося, авіакомпанія "АероСвіт" 5-8 січня була вимушена скасувати низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві.

Сьогодні, 9 січня 2013 р., скасовані рейси "АероСвіту" зі столичного аеропорту "Бориспіль" в Єреван, Баку і на Гоа. Сотні пасажирів авіакомпанії не могли вилетіти з інших міст. Представники авіаперевізника пояснюють: те, що відбувається тим, що його літаки відмовляються обслуговувати в міжнародних аеропортах через борги.

Відзначимо, сьогодні о 12:00 закінчується термін, до якого "АероСвіт" повинен повністю розрахуватися із заборгованістю перед аеропортом "Бориспіль".

Читайте також: "АероСвіт" скасував 17 рейсів на 8 січня