ua en ru

"АероСвіт" веде переговори з аеропортами для відновлення графіка виконання авіарейсів

Авіакомпанія "АероСвіт" 5-8 січня була вимушена скасувати низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві. Зупинка літаків компанії у вказаних пунктах, у свою чергу, обмежила можливості "АероСвіту" в забезпеченні своєчасного виконання рейсів в інших напрямах. Зараз компанія веде переговори з аеропортами для відновлення графіка виконання авіарейсів, передає прес-служба "АероСвіту".

"Рішення аеропортів і хендлінгових компаній було спровоковане спотвореною інформацією у низці інтернет-видань про нібито визнання "АероСвіту" банкротом. Контрагенти, згідно з їхніми запитами, побоювалися припинення українським перевізником операції і розрахунків за надане обслуговування. В зв'язку з цим "АероСвіт" направив всім компаніям-партнерам письмове повідомлення про намір продовжити операцію і виконання своїх поточних зобов'язань", - сказано в повідомленні.

Там також говориться: "АероСвіт" роз'яснив, що звернення авіакомпанії до господарського суду Київської області із заявою про порушення справи про банкрутство направлене на запуск процедури санації, відновлення платоспроможності і забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі. Авіакомпанія продовжує переговори з адміністрацією аеропортів, що припинили обслуговування рейсів "Аеросвіту", і розраховує на ухвалення компромісного рішення".

Читайте також: "АероСвіт" скасував 17 рейсів на 8 січня