ua en ru

Азаров доручив міністру охорони здоров‘я забезпечити Україну ліками для хворих гемофілією

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров доручив міністру охорони здоров‘я Олександру Анищенку забезпечити Україну ліками для хворих гемофілією. Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.
Зокрема, прем‘єр-міністр звернув увагу Анищенка на інформацію в ЗМІ, згідно з якою лікарі не могли допомогти хворому гемофілією через те, що в них були відсутні ампули факторів згортання крові, які можна придбати тільки на чорному ринку. "Уряд не може проходити мимо таких повідомлень в ЗМІ. І якщо це правда, повідривати голови тим, хто це допустив, Олександр Володимирович, інакше своєю головою поплатитеся. Я вам даю місяць на це", - заявив він.
Крім того, Азаров нагадав, що держава вже виділила необхідні кошти: "Тому ваше завдання, щоб ніде не було такої ситуації. Я направлю комісію КРУ, представників секретаріату Кабінету Міністрів для перевірки ситуації на місцях. Потрібно знайти неординарне рішення - знайдіть це неординарне рішення, підключайте наші торгово-економічні місії за кордоном, підключайте виробників, але рішення повинно бути знайдено в стислі строки".