ua en ru

Азаров доручив Близнюку скасувати необгрунтовано підвищені тарифи на ЖКП в регіонах

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив голові Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) Анатолію Близнюку в ході запланованого сьогодні селекторної наради з регіонами, розібратися з підвищенням квартплати в окремих українських регіонах і скасувати відповідні рішення. Про це Азаров заявив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Звертаючись до Близнюка, він підкреслив: "Я знаю, ви сьогодні будете проводити селекторну нараду з областями. Будь ласка, докладно вивчить ситуацію в кожному регіоні, оцініть роботу через діяльність кожного голови регіональної адміністрації. Вимога одна - жодних підстав для підвищення комунальних тарифів немає. Тому всі необгрунтовані рішення повинні бути негайно скасовані, а до їх авторів повинні бути вжиті заходи впливу", - заявив Азаров.
Він доручив також міністрові до наступної середи підготувати звіт для уряду про заходи, які необхідно прийняти уряду, міністерству і регіональним адміністраціям, щоб припинити "цей тарифний розгул".
Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив єдиний підхід до формування тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП).