ua en ru

Азаров: Підписання угоди про ЗВТ у рамках СНД не зобов'язує Україну вступати в Митний союз

Підписання угоди про створення зони вільної торгівлі з СНД не зобов'язує Україну вступати в Митний союз. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook.

"Підписана угода про зону вільної торгівлі не містить жодних зобов'язань щодо вступу до Митного союзу", - заявив Микола Азаров.

За його словами, вже незабаром текст договору буде опубліковано, і кожен бажаючий зможе з ним ознайомитися.

"Що стосується аналогічного договору з ЄС, то ми неодноразово говорили про готовність підписати такий договір з Євросоюзом", - підкреслив глава уряду.

Разом з цим Микола Азаров зауважив, що в торгівлі багато визначається навіть не режимом торгівлі, а діючими технічними регламентами. "Але, наприклад, питання якості продукції, санітарні, фітосанітарні норми і т.д. можуть дуже серйозно ускладнити життя наших підприємців... Ось крім загальних правил в торгівлі повинні діяти і загальні технічні регламенти, - зазначив він. - Тоді знімається велика кількість проблем у взаємній торгівлі. Саме тому я і дав доручення розглянути можливість приєднання до тих регламентів, які діють в рамках Митного союзу".