ua en ru

Азаров планує замінити імпортовані ліки та медобладнання на їхні українські аналоги

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Державному агентству з питань науки, інновацій та інформації та Національної академії наук України подати вичерпні пропозиції щодо запровадження результатів наукових досліджень виробництва. Таке доручення Микола Азаров дав під час сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також висловив впевненість в тому, що сьогодні в медичній сфері буде можливість провести повноцінне заміщення імпортованих лікарських препаратів та обладнання на відповідну продукцію українського виробництва.
"Підприємства в Маріуполі та Черкасах виробляють сучасне технологічне обладнання для фармацевтичної промисловості. Рентгенодіагностичні комплекси київського і харківського виробництва ні в чому не поступаються імпортним аналогам. Висока кваліфікація конструкторів і розробників цих підприємств дозволяють вже зараз реалізувати програму імпортного заміщення в медичній промисловості. Тому головам Госінформнаукі в співпраці з НАН доручаю за результатами міжнародної інноваційної виставки надати вичерпні пропозиції щодо введення результатів наукових досліджень виробництва", - сказав Азаров.