ua en ru

Азаров відкрив рух міської електрички

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 4 жовтня, відкрив рух міської кільцевої електрички в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
Раніше повідомлялося, що з відкриттям електрички об'їхати усю столицю кияни та гості міста зможуть за 50 хвилин. Для зручності пасажирів комунальні служби Києва організували маршрутні підвезення до кожної залізничної станції та платформи громадським транспортом.
Курсуватимуть електрички залізничним кільцем у години-пік - вранці та ввечері. У перший період на лінії будуть курсувати 10 електропоїздів.
Загалом протяжність залізничного кільця київського транспортного вузла становить 50,8 км та включає 14 пересадочних вузлів (станцій, платформ). Передбачено курсування 66 електропоїздів, з них 30 вранці та 36 у вечорі. З 6:00 до 9:30 і з 16:30 до 20:00 електричка курсуватиме з інтервалом 15-17 хвилин. На маршруті передбачено 14 зупинок з можливістю пересадки на станції всіх трьох ліній столичного метрополітену.
Загалом на підготовку всієї залізничної інфраструктури та рухомого складу для цього проекту Південно-Західною залізницею освоєно 223 млн грн, з них 80 млн грн - кошти державного бюджету.