ua en ru

Азаров спростував, що переговори з Росією по газу заходили в глухий кут

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми "Шустер Live" на Першому Національному телеканалі спростував, що переговори з Росією по газу-коли заходили в глухий кут.

"Переговори тривають. Сьогодні наш міністр був в Санкт-Петербурзі і проводив черговий раунд переговорів. І ось ми з ним розмовляли, він повідомив, яке просування вперед є ...", - сказав прем'єр.
Азаров також зазначив, що причина, по якій переговори затягнулися - це те, що дійсний договір по газу вкрай вигідний для Росії і російській стороні важко відмовитися від нього.

Азаров також підкреслив, що кожного місяця України переплачує за газ 4 млрд грн, а "4 млрд грн - це бюджет Харківської області. Ось такі масштаби. Від того, як ми домовимося буде залежати те, як ми будемо розвиватися в соціальному плані і в економічному плані ", - резюмував Азаров.

"Я хочу сказати одне: переговорний процес - складний процес. Від нього залежить доля країни. Чи то ми отримаємо передих, і будемо розвиватися швидше, то ми змушені будемо економити на багатьох соцпрограми, програмах розвитку. Ми не приховуємо це від людей", - зауважив також прем'єр.