ua en ru

Азаров незадоволений діяльністю керівництва Львівської та Миколаївської областей

Прем'єр-міністр України Микола Азаров не задоволений керівництвом Львівської області, оскільки зростання обсягів будівництва в регіоні за 9 місяців 2011 р. не змогло досягти показника 1%. Про це Азаров заявив на розширеному засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дуже погано йдуть справи у Львівській області. За 9 місяців 2011 р. обсяги будівництва в цій області виросли менше, ніж на 1%, і це при тому, що за рахунок централізованих державних капітальних вкладень там був побудований стадіон і закінчується реконструкція аеропорту. Якщо ми ці обсяги приберемо, то в області - провал з розвитку будівельного комплексу", - сказав прем'єр.

Також, за його словами, в цій області зростання соціальної напруги викликає збільшення заборгованості по виплаті зарплати, оскільки з початку року заборгованість виросла на 2 млн грн і склала 66 млн грн. Азаров додав: "І це в той час, коли для шести областей відбувається зворотна тенденція".

"Уряд вимушений відправити до області додаткову дотацію понад 20 млн грн на зарплати. І, звичайно, тут, Віктор Федорович, значні недоробки губернатора Цимбалюка", - відзначив прем'єр-міністр.

Не краще, за словами Азарова, йдуть справи з виплатою зарплати в Миколаївській області. Станом на 1 жовтня 2011 р. заборгованість по заробітній платі виросла на 26%. Проблемною залишається ситуація в агропромисловому комплексі цієї області. Тривогу викликає стан будівництва нових і реконструкції старих об'єктів інфраструктури для зберігання сільськогосподарської продукції. "Робота Миколаївської обладміністрації була визнана незадовільною, і, незважаючи на це, Микола Петрович (Круглов) не зробив висновків і не вжив заходів для покращення ситуації", - сказав Азаров.