ua en ru

Азаров: Треба підготувати Україну до кризи, що розвертається в світі

Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений в регульованості кризи в Україні. Про це він заявив на сьогоднішньому розширеному засіданні Кабінету міністрів України за участю Президента України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент завжди говорить, що треба своїм людям говорити правду. І мені думається, що ми інколи, може бути з кращих спонук, ситуацію прикрашаємо. Проте настав час, коли вимагає констатації той простий факт, що в світі у всій силі розгортається фінансово-економічна криза. Якщо минула криза починалася з банкротства банку, хай великого, але одного банку, то зараз криза розвертається з банкротства цілих країн, а це вам вже не банк", - сказав Азаров.

Він впевнений, що в такій ситуації головним завданням уряду і керівництва країни в цілому "підготувати свою країну до тих випробувань, через які ми повинні пройти".
"Є для цього можливість? Звичайно, є і той комплекс заходів, які уряд приймає разом з національним банком ... ми їх приймаємо у той час і в ті терміни, коли вони є актуальними і створюють для нас можливість пройти через цих випробуваннями з мінімальними втратами і з мінімальними ризиками. Якщо проаналізувати, як розвивалася криза 2008 років в Україні, якщо порівнювати ситуацію 2008 років і ситуацію 2011 року, то доки у нас ситуація контрольована і регульована по всім параметром", - підкреслив глава уряду.