ua en ru

Азаров: Кабмін направить до Львівської обл. додаткову дотацію в розмірі 20 млн грн на виплату зарплати

Уряд України направить до Львівської області додаткову дотацію в розмірі 20 млн грн на виплату зарплати, заборгованість по якій становить 66 млн грн. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив під час засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.
"Соціальна напруга викликає зростання в області заборгованості по виплаті заробітної плати. З початку року вона зросла на 2 млн, склавши 66 млн грн, у той час як у більшості інших областей відбувається зворотна тенденція. Уряд повинен направити в область додаткову дотацію на виплату зарплати понад 20 млн грн", - зазначив Азаров.
Також він додав, що велика заборгованість по виплаті зарплати також існує в Миколаївській області і станом на 1 жовтня поточного року зростання заборгованості становить 26%.
За словами прем'єр-міністра, у Львівській області також існують проблеми з розвитком будівельного комплексу. "За 9 місяців 2011 р. обсяги будівництва в області зросли на 0,9% і це при тому, що за рахунок капітальних державних капіталовкладень був побудований стадіон і закінчується реконструкція аеропорту. Якби не ці обсяги грошей, то в області був би повний провал з розвитку будівельного комплексу", - додав прем'єр.