ua en ru

Азаров їхав до Москви, розраховуючи домовитися про ціну на газ в діапазоні 200-250 дол. за 1 тис. куб. м, - джерело

За інформацією джерел, зійшовши з трапа літака, прем'єр-міністр України Микола Азаров відправився на переговори в підмосковну резиденцію російського Президента "Горки". Зустріч була призначена на 19:00 за київським часом. Переговори проходили у форматі "2+2": з українського боку - Віктор Янукович і Микола Азаров, з російською - Володимир Путін і Дмитро Медведєв. "Росіяни не пропонували нової ціни, але запропонували змінити формулу, за якою ця ціна формується. Азаров відправлявся до Москви в надії, що підсумкова ціна знаходитиметься в діапазоні від 200 до 250 дол. за тисячу кубометрів", - повідомило джерело, знайоме зі змістом переговорів. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Крім того, в запропонованому Кремлем договорі містився пункт про створення газотранспортного консорціуму. На якому варіанті зійшлися сторони - виключно українсько-російського консорціуму або залучення в нього якої-небудь енергетичної компанії з Євросоюзу, вчора з'ясувати не вдалося.

Передбачається, що про результати переговорів з керівництвом Російської Федерації глава уряду повинен заявити на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів. Як запевняють джерела в Адміністрації Президента (АП), нова ціна газу може позначитися на швидкості кадрових перестановок в уряді. "Варіантів може бути два: якщо ціна задовільна, то в Адміністрації Президента відкладуть питання про зняття міністрів, але не забудуть про нього, оскільки є об'єктивні показники ефективності їхньої роботи, - повідомило джерело в АП.- Якщо ж ціна буде незадовільною, то встане питання про те, що як мінімум останні три місяці переговорна група на чолі з Миколою Азаровим працювала недостатньо, і у такому разі потрібно міняти склад групи. Або її керівника".