ua en ru

Аякс - Манчестер Юнайтед 0-2: відео голів та огляд матчу

Аякс - Манчестер Юнайтед 0-2: відео голів та огляд матчу Фото: "Манчестер Юнайтед" отримує головний трофей Ліги Європи

Англійський клуб зібрав головні нагороди всіх клубних турнірів УЄФА

У Стокгольмі відбувся фінальний матч Ліги Європи, в якому англійський "Манчестер Юнайтед" впевнено обіграв нідерландський "Аякс" з рахунком 2:0.

"Манчестер Юнайтед" виявився не по зубам "Аяксу", який пропустив по голу в кожному таймі. Тепер в колекції "МанЮ" зібрані головні нагороди всіх клубних турнірів УЄФА.

Долю фіналу Ліги Європи УЄФА в Стокгольмі вирішили голи Поля Погба і Генріха Мхітаряна, але перемога англійців стала можлива, насамперед, завдяки командним зусиллям. Особливо проявили себе півзахисники Андер Еррера, Маруан Феллайні і Погба. У "Аякса", середній вік гравців "основи" якого був менше 23 років, не знайшлося контраргументів.

alt

Фото: автори голів Мхітарян і Погба

МЮ відразу захопив ініціативу і майже не випускав її з рук. Рахунок був відкритий на 18 хвилині, коли після удару Погба м'яч зрикошетив від Давінсона Санчеса і сплутав всі карти воротареві Андре Онан. Спалахи надії уболівальникам "Аякса" дарував здебільшого Бертран Траоре, але "Юнайтед" був надійний.

altФото: Андер Еррера визнаний кращим гравцем матчу

На самому початку другого тайму Мхітарян збільшує перевагу МЮ, забиваючи в падінні через себе. Англійці продовжували на совість оборонятися і проводили контратаки, але більше голів не було. МЮ переміг у третьому турнірі в сезоні після Кубка ліги і Суперкубка Англії. Тепер в його колекції зібрані головні трофеї всіх трьох головних клубних турнірів УЄФА.

Кращим гравцем фіналу Ліги Європи визнаний півзахисник "Манчестер Юнайтед" Андер Еррера. "Хочу присвятити перемогу жертвам теракту в Манчестері. Після подій понеділка тренер сказав нам: єдине, що ми можемо зробити, - це перемогти тут. Це всього лише футбольний матч, всього лише трофей, але хоч щось", - сказав він.

Прес-служба "Аякса" опублікувала відео, на якому показані перші емоції гравців амстердамської команди після поразки від "Манчестер Юнайтед" у фіналі Ліги Європи.

Нагадаємо, "Манчестер Юнайтед" вперше в своїй історії виграв Лігу Європи.