ua en ru

Авторів законопроекту про націоналізацію АТБ змушують відкликати підписи, - нардеп

На авторів законопроекту про націоналізацію торгової мережі АТБ тиснуть, намагаючись змусити відкликати підписи. Про це заявив заступник глави парламентської фракції Радіальної партії Андрій Лозовий.

"На ініціаторів цього законопроекту зараз намагаються всіляко натиснути, щоб ті відкликали свої підписи. Методи різні - від погроз до хабарів. Скільки і хто пропонував, не можу сказати. Одне скажу, що зі мною це питання намагалися вирішити три людини з ВР. Прізвища не буду називати", - зазначив нардеп.

За словами Лозового, враховуючи той факт, що проти АТБ розпочато кримінальне провадження за діяльність у Криму та на територіях так званих ДНР і ЛНР, то його націоналізація просто необхідна. "Взагалі я вважаю, що підлягають націоналізації всі російські, а також проросійські компанії, що працюють в Україні. Очевидно, що компанії, що працюють в Криму і на окупованих територіях спонсорують терористів, які хочуть відібрати українські землі", - підкреслив заступник голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Лозовий розкритикував думки експертів, які заявляють, що нібито націоналізація негативно позначиться на інвестиційному кліматі України. "Це все штучне роздмухування проблеми. Тому що ніщо так не заважає інвестиційній привабливості України, як військові дії на її території", - підкреслив нардеп.

Як повідомлялося, 21 квітня у Верховній Раді зареєстрований законопроект №2689 "Про націоналізацію майна торгової мережі АТБ", авторами якого виступила група народних депутатів, які представляють всі п'ять фракцій правлячої коаліції - "Блок Петра Порошенко", "Народний Фронт", "Батьківщину", "Радикальну партію", "Самопоміч". Також серед авторів - позафракційні: депутат від партії "Свобода" Андрій Іллєнко, Володимир Парасюк і член ради партії "Воля" Ірина Суслова.

Органами прокуратури відкриті кримінальні провадження проти мережі АТБ та її співвласника Геннадія Буткевича за статтями Кримінального Кодексу "Фінансування тероризму" і "Ухилення від сплати податків".