ua en ru

Tesla на автопілоті в'їхала в пожежний автомобіль

Tesla на автопілоті в'їхала в пожежний автомобіль Фото: компанія Tesla (tesla.com)

Інцидент стався неподалік від Лос-Анджелеса

У штаті Каліфорнії (США) автомобіль марки Tesla Model S на автопілоті протаранив задню частину пожежного автомобіля. Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що інцидент стався неподалік від Лос-Анджелеса, автомобіль рухався зі швидкістю 104 км/год. Однак зазначено, що в салоні знаходився лише водій, який отримав лише незначні травми.

За словами водія, що електрокар знаходився в режимі автопілота.

Свідок аварії повідомив, що в результаті зіткнення з пожежною машиною розбитий бампер і задні фари, автомобіль Tesla довелося забирати евакуатором.

Зараз в компанії Tesla вже прокоментували інцидент, зазначивши, що функцією "автопілот" повинні користуватися тільки "уважні водії".

Нагадаємо, в кінці липня в Міннесоті (США) потрапив в аварію безпілотний автомобіль Tesla. Так, в результаті ДТП постраждали п'ятеро людей. Власник автомобіля, 58-річний Дейв Кларк заявив, що аварія сталася після того, як він активував автопілот. Після цього Tesla 2016 року випуску різко прискорилася, злетіла з дороги і перекинулася. У цей момент в машині знаходився сам Кларк і четверо пасажирів. Всі вони отримали легкі травми.