ua en ru

Автоконцерни Nissan, Honda і Mazda мають намір відновити виробництво на своїх японських заводах у квітні

Японські автовиробники планують відновити виробництво на своїх японських заводах у квітні.
Так, компанія Nissan планує в середині квітня частково відновити виробництво на своєму заводі Iwaki, зупиненому в березні через землетрус, говориться в повідомленні компанії. Повне відновлення підприємства намічене на кінець квітня, повідомляє РБК.

При цьому Nissan на період з 4 по 8 квітня планує тимчасово призупинити виробництво автомобілів на заводах Oppama, Tochigi, Kyushu, Nissan Shatai і Nissan Shatai Kyushu через можливу недопоставки комплектуючих. Нагадаємо, ці заводи відновили свою роботу 24 березня. Виробництво на заводі Yokohama, а також у ливарному цеху та цеху з виробництва мостів на заводі Tochigi триватиме весь наступний тиждень, наголошується в повідомленні.

Виробництво комплектуючих для роботи виробничих підприємств, розташованих за межами Японії, продовжиться після 4 квітня.
Різниця в обсягах виробництва в період з моменту землетрусу до кінця березня оцінюється в 55 тис. автомобілів у порівнянні із запланованим обсягом, говориться в повідомленні Nissan.

Автовиробники Honda і Mazda також частково відновлюють виробництво в Японії.
Згідно з повідомленням Honda, компанія планує відновити виробництво комплектуючих, що використовуються для складання автомобілів, реалізованих за кордоном, з 4 квітня 2011 р. всі підприємства компанії запрацюють в Японії з 11 квітня 2011 р., проте виробничі лінії будуть працювати не в повну силу, додали в Honda.

Mazda також планує частково відновити виробництво автомобілів на підприємствах в Хіросімі і Хофу з 4 квітня 2011 р. Рішення про відновлення виробництва на всіх підприємствах компанії поки не прийнято.