ua en ru

Авто на іноземних номерах частіше стали використовувати для злочинів, - МВС

Авто на іноземних номерах частіше стали використовувати для злочинів, - МВС Фото: Артем Шевченко (УНІАН)

Автомобілі просто кидають після вчинення злочину і знайти, хто був за кермом, вкрай важко

Дедалі частіше, за спостереженнями правоохоронців, автомобілі на іноземних номерах використовують для скоєння злочинів. Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передає Deutsche Welle.

За його словами, автомобілі просто кидають після вчинення злочину, і знайти, хто був за кермом, вкрай важко. У МВС також заявили, що не можуть дати ради з масовим порушенням митних правил водіями на авто з іноземними номерами.

"У нас немає повноважень зупиняти авто для перевірки дотримання митних процедур і немає доступу до бази даних Державної фіскальної служби. Лише іноземні номери на авто - не підстава зупиняти водіїв… Дуже часто водії на таких авто не дотримуються правил дорожнього руху, демонструють зухвалий стиль водіння, що може спричинити ДТП. У випадку аварії вони можуть просто кинути авто і зникнути з місця пригоди", - підкреслив Шевченко.

Нагадаємо, в Україні в липні ринок нових автомобілів збільшився на 16% у порівнянні з 2016 роком. Так, за даними "Укравтопрому", за місяць було продано 6 тис. 425 машин.