ua en ru

В Австрії затримали боснійця, що планував теракт на різдвяному ярмарку

В Австрії затримали боснійця, що планував теракт на різдвяному ярмарку Фото: поліція Австрії (instagram.com-polizei_im_bild)

Свідки бачили, як чоловік переглядав відео із терактів у Берліні та Ніцці

Поліція Австрії затримала місті Грац 25-річного громадянина Боснії та Герцеговини, котрий планував вчинити терористичний акт на різдвяному ярмарку, передає Reuters.

Зазначається, що боснієць проживав у притулку, де інші мешканці помітили, як чоловік переглядав відеоролики із терактів, що відбулися торік у Ніцці. Також чоловік переглядав ролик із теракту в Берліні, де громадянин Тунісу вантажівкою в'їхав на територію проведення різдвяного ярмарку. Тоді загинуло 12 людей.

Свідки чули, як боснієць говорив про Берлін і смерть. Також відомо, що чоловік відвідував мечеті. Проте, чи був він радикальним ісламістом та чи мав спільників - поки не відомо.

Нагадаємо, у середу, 6 грудня, спецслужби Великобританії затримали двох підозрюваних у підготовці замаху на вбивство прем'єр-міністра країни Терези Мей. Чоловіки планували терористичний акт з метою вбивства Мей. Вибух мав статися у резиденції глави уряду в столиці.