ua en ru

Британські спецслужби затримали підозрюваних у підготовці замаху на Мей

Британські спецслужби затримали підозрюваних у підготовці замаху на Мей Фото: Тереза Мей (nato.int)

Теракт повинен був здійснити смертник

Спецслужби Великобританії затримали підозрюваних у підготовці замаху на вбивство прем'єр-міністра країни Терези Мей. Про це повідомляє Sky News, посилаючись на власні джерела.

"Британські спецслужби затримали 2 чоловіків, які планували терористичний акт з метою вбивства Мей. Вибух мав статися у резиденції глави уряду в столиці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, сьогодні чоловіки постануть перед судом у зв'язку із звинуваченнями в передбачуваному змові про вибух на Даунінг-стріт. Теракт повинен був зробити смертник.

Наголошується, що, за допомогою вибухівки в сумці, один з підозрюваних мав підірвати ворота безпеки, після чого увірватися в резиденцію і напасти на прем'єра з ножем та газовим балончиком. Крім того, на нападникові мав бути жилет смертника.

Так, правоохоронці затримали 20-річного жителя Лондона Нааімура Рахмана і 21-річного Мохаммеда Імрана з Бірмінгема. Крім того, поліція посилила заходи безпеки на Даунінг-стріт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті наїзду на пішоходів поблизу Музею природознавства в Лондоні (Великобританія) в цілому постраждали 11 осіб. У більшої частини постраждалих поранення голови і ніг. Дев'ять осіб відправлені в госпіталь.