ua en ru

В Австрії виявили заражені пестицидами яйця

В Австрії виявили заражені пестицидами яйця Фото: яйця (pixabay.com/Couleur)

Яйця з фіпронілом виявили в Австрії

В Австрії виявили заражені пестицидами яйця, поповнивши список країн, постраждалих від масового зараження фіпронілом. Про це повідомляє Reuters.

"Тести показали, що деякі імпортовані яєчні продукти в Австрії були заражені потенційно шкідливим інсектицидом", - йдеться в повідомленні агентства з безпеки харчових продуктів Австрії.

Згідно з інформацією видання, фіпроніл був виявлений у чверті взятих зразків. Всього було проаналізовано 80 зразків з різних регіонів Австрії. У 8 з них було виявлено фіпроніл. Це попередні результати аналізу, остаточні очікуються в понеділок після обіду.

За словами чиновника, в даний момент негайна загроза для здоров'я населення відсутня, однак всім постачальникам повідомлять результати випробувань для відкликання партій яєць.

Відзначимо, вже 15 країн, включаючи особливий адміністративний район Гонконг, повідомили про заражені фіпронілом яйця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бельгії і Нідерландах правоохоронці провели обшуки у справі про заражених пестицидами яйцях.

В ЄС цей пестицид використовується, як правило, у ветеринарній продукції для боротьби з комахами-паразитами, однак його заборонено застосовувати у тваринництві, оскільки фіпроніл в продуктах харчування може завдати шкоди здоров'ю людини.