ua en ru

Австралійська авіакомпанія Qantas змушена скасувати десятки рейсів через страйк співробітників

Австралійська авіакомпанія Qantas змушена скасувати або перенести десятки рейсів з-за черговий страйк співробітників, наміченої на 7 жовтня. Акції протесту інженерів, вантажників та іншого обслуговуючого персоналу порушено понад 5,7 тис. пасажирів авіакомпанії. В результаті 7 жовтня буде скасовано 17 рейсів, ще 29 рейсів буде перенесено як мінімум на 1 годину. Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-реліз компанії.
За останні кілька тижнів профспілки провели серію страйків, вимагаючи від керівництва Qantas підвищити зарплати наземного персоналу і поліпшити умови роботи. За цей час страйку торкнулися більш 35 тис. пасажирів Qantas.
До страйків наземного персоналу неодноразово погрожували приєднатися і пілоти Qantas, невдоволені планами компанії скоротити робочі місця і перенести частину операцій в Азію.
Профспілки намагаються досягти з керівництвом Qantas компромісу на тлі інформації про те, що компанія має намір скоротити частину міжнародних маршрутів, а разом з тим і персоналу. Крім того, останнім часом Qantas активно практикує прийом на роботу фахівців з Азії за методом аутсорсингу, що істотно скорочує витрати на персонал.
Qantas - найбільша авіакомпанія Австралії, заснована в 1920 р. Штаб-квартира знаходиться в Сіднеї. Акції компанії торгуються на Австралійській фондовій біржі. Штат співробітників перевищує 30 тис. осіб.