ua en ru

Австралійська авіакомпанія Qantas повернеться до стандартного розкладу польотів через 24-48 годин

Австралійська авіакомпанія Qantas повернеться до стандартного розкладу польотів в найближчі 24-48 годин. Як передає Reuters, про це повідомили сьогодні представники авіаперевізника, уточнивши, що першим стане рейс Сідней (Австралія) - Джакарта (Індонезія). В небо підніметься один з літаків Airbus.
Раніше сьогодні управління цивільної авіації Австралії дало "добро" на відновлення польотів Qantas після того, як 29 жовтня 2011 р. перевізник оголосив про скасування своїх рейсів і локаут через страйки співробітників.
Один з найбільших авіаперевізників світу (входить в першу десятку) змушений був оголосити про скасування всіх рейсів 29 жовтня. Причиною послужили масштабні страйки персоналу авіакомпанії. У ситуацію змушений був втрутитися навіть уряд Австралії, в результаті напередодні суд по трудових спорах у Мельбурні зажадав від профспілок припинити акції протесту, які завдають великої шкоди економіці країни. До речі, збитки самої Qantas від скасування рейсів становлять близько 21,4 млн дол. на добу.
За останні кілька тижнів профспілки провели серію страйків, вимагаючи від керівництва Qantas підвищити зарплати наземному персоналу і поліпшити умови роботи. За цей час, з огляду на події останніх двох днів, страйки торкнулися понад 70 тис. пасажирів авіакомпанії. До страйків наземного персоналу неодноразово погрожували приєднатися і пілоти Qantas, незадоволені планами авіаперевізника скоротити робочі місця і перенести частину операцій в Азію.
Нагадаємо, що профспілки намагаються досягти з керівництвом Qantas компромісу на тлі інформації про те, що компанія має намір скоротити частину міжнародних маршрутів, а разом з тим і персоналу. Крім того, останнім часом авіакомпанія активно практикує прийом на роботу фахівців з Азії за методом аутсорсингу, що істотно скорочує витрати на персонал.
Страйки співробітників Qantas викликали широкий громадський резонанс. При цьому слід зазначити, що, незважаючи на незручності, багато австралійців підтримують прагнення співробітників авіаперевізника відстояти свої інтереси.
Qantas - найбільша авіакомпанія Австралії, заснована в 1920 р. Штаб-квартира знаходиться в Сіднеї. Акції компанії торгуються на Австралійській фондовій біржі. Штат співробітників перевищує 30 тис. чоловік.