ua en ru

Австралійська AMP відновила переговори про покупку AXA Asia Pacific, запропонувавши більш ніж 10 млрд дол

Австралійська фінансова корпорація AMP Ltd. відновила переговори про покупку AXA Asia Pacific Holdings, афілійованої з французькою страховою компанією AXA SA. Відповідну інформацію підтвердили сьогодні представники AXA Asia Pacific. У той же час, за даними джерел, обидві сторони ще далекі від досягнення потенційного угоди по угоді, передає РБК з посиланням на австралійський телеканал ABC News.
AMP повернулася за стіл переговорів після того, як австралійський регулятор в черговий раз заблокував операцію з австралійським банком National Australia Bank (NAB), що запропонував за акції AXA Asia Pacific 12 млрд дол.
Французька страхова група AXA в даний час контролює 54% акціонерного капіталу AXA Asia Pacific Holdings, яка веде страхові та фінансові операції в Азії, Австралії та Нової Зеландії. Австралійська AMP, одна з найбільших у країні компаній з управління активами, планує на першому етапі викупити всі акції AXA Asia Pacific, включаючи частку материнської компанії в 54%, а потім продати AXA азіатський бізнес AXA Asia Pacific, залишивши собі австралійські і новозеландські операції.