ua en ru

Австралія виділить Україні партію військового спорядження та 1 млн дол. на гуманітарну допомогу

Австралія направить Україні партію військового спорядження та засобів утеплення, а також 1 млн дол. на гуманітарну допомогу.

Австралія направить Україні партію військового спорядження та засобів утеплення, а також 1 млн дол. на гуманітарну допомогу. Про це під час телефонних консультацій з Петром Порошенком повідомив прем'єр-міністр Тоні Ебботт, написав прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко в своєму Twitter.

"Австралія готова розпочати програми з навчання, тренування і оснащення українських військовослужбовців. Як перший етап, ця країна направить до України партію військового спорядження та засобів утеплення, а також виділить 1 мільйон доларів США на гуманітарну допомогу для України через Міжнародний комітет Червоного Хреста", - написав Цеголко.

Також, згідно з повідомленням прес-служби українського Президента, прем'єр-міністр Австралії висловив намір відвідати Україну з офіційним візитом. Він поінформував, що, згідно із попередньою домовленістю, Австралія відкриває Посольство у Києві, яке розпочне роботу вже найближчим часом.

У свою чергу Петро Порошенко подякував Тоні Ебботту за вчасну допомогу і підтримку.