ua en ru

Австралія продовжить участь у міжнародній групі з розслідування авіакатастрофи Boeing на Донбасі

Австралія продовжить участь у міжнародній групі з розслідування авіакатастрофи Boeing на Донбасі Джерело фото:twitter.com/ZN.UA Зеркало недели

Австралія продовжить свою участь у міжнародній групі з розслідування авіакатастрофи Boeing на Донбасі. Це випливає із заяви міністра юстиції Австралії Майкла Кінана, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Під час зустрічі з українським віце-прем'єром Володимиром Гройсманом Кінан заявив, що Австралія не зразу отримала доступ на місце падіння літака в Донецькій області, яке перебувало під контролем ДНР.

За словами глави австралійського Мін'юсту, "тільки завдяки всебічному сприянню української влади розслідувачі отримали доступ на місце падіння літака на території, контрольованій терористами".

"Якби не Україна, ми не могли мати такого доступу. Цей процес триває, і він забирає багато часу і зусиль, але ми сподіваємося, що винні постануть перед правосуддям", - наголосив Кінан.

При цьому Росія, як повідомив сьогодні Гройсман, перешкоджає юридичному завершенню розслідування краху малайзійського Boeing.

Нагадаємо, резонансне розслідування липневої авіакатастрофи на Донбасі продовжується, його веде міжнародна група на чолі з Нідерландами.