ua en ru

Австралія продовжила свою дипломатичну присутність в Україні

Австралія продовжила свою дипломатичну присутність в Україні Фото: міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп

Австралія продовжить співпрацювати з Україною з питань розслідування катастрофи Boeing на Донбасі

Австралія продовжила свою дипломатичну присутність в Україні. Про це йдеться у зверненні міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, опублікованому на сайті МЗС Австралії.

Повідомляється, що Австралія продовжить співпрацювати з Україною з питань розслідування катастрофи Boeing МН17 на Донбасі.

У зверненні Бішоп підкреслила, що Австралія твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, стежить за розвитком конфлікту на Донбасі і закликає сторони виконувати мінські угоди.

Зазначимо, формально посольство було відкрито 20 листопада 2014 з терміном перебування 12 місяців як частина зусиль Австралії з реагування на трагічно збитий літак Малайзійських авіаліній МН17.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем'єр-міністром Австралії обговорив координацію спільних зусиль з реалізації ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України щодо заснування міжнародного трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у катастрофі малайзійського Boeing на Донбасі.