ua en ru

Австралія оголосила ультиматум тисячам біженців

Австралія оголосила ультиматум тисячам біженців Фото: біженці в Австралії

Уряд дав їм час до жовтня, щоб довести своє право на отримання притулку

Австралія 21 травня оголосила ультиматум понад сімом тисячам біженців, які прибули до країни на човнах. Уряд дав їм час до жовтня, щоб довести своє право на отримання притулку, передає DW.

Зазначено, що в разі, якщо вони цього не зроблять, їх депортують і заборонять повертатися.

"Якщо люди думають, що зможуть обібрати австралійського платника податків (…), то, вибачте, гру закінчено", - заявив міністр із питань імміграції Австралії Пітер Даттон.

Він зазначив, що вартість утримування 50 тисяч шукачів притулку, які прибули до країни до 2013 року переважно з Афганістану, інших країн Близького Сходу та Шрі-Ланки, становить близько 1,4 мільярди доларів США на рік.

Своєю чергою адвокати шукачів притулку жорстко відреагували на заяву міністра, наголосивши, що їхні біженці роками чекають проходження складних і тривалих процедур підтвердження їхнього права на притулок.

Повідомляється, що до приходу консерваторів до влади в країні 2013 року попередній уряд лейбористів зміг опрацювати справи лише 20 тисяч із них. Із тих, що залишилися, заяви на отримання притулку було відхилено близько трьом тисячам біженців. Ще близько 7500 осіб, за даними уряду, не представили документів, які підтверджували б їхнє право на отримання притулку.

Нагадаємо, раніше в Німеччині бундестаг ухвалив поправки в законодавство, що спрощують депортацію мігрантів, яким було відмовлено в праві отримати притулок на території ФРН.