ua en ru

У Німеччині спростили правила депортації небажаних мігрантів

У Німеччині спростили правила депортації небажаних мігрантів Фото: бундестаг

Бундестаг прийняв відповідні поправки в законодавство

У Німеччині бундестаг прийняв поправки в законодавство, що спрощують депортацію мігрантів, яким було відмовлено в праві отримати притулок на території ФРН, повідомляє Deutsche Welle.

Відзначається, що тепер людина буде вислана за межі республіки навіть у тому випадку, якщо країна, з якої вона прибула, не надішле його документи.

Також правоохоронні органи зможуть затримувати мігрантів на строк до 10 днів, якщо їх будуть підозрювати в загрозы національній безпеці. Раніше затримувати можна було лише на чотири дні.

Крім того, депутати дозволили обмежувати свободу тих біженців, які при в'їзді в країну надали недостовірні дані. Особам, що приїхали в країну, також доведеться залишатися в центрах тимчасового розміщення до тих пір, поки міграційні органи не розглянуть їх заявку. Також вилучено із законодавства пункт, відповідно до якого людина автоматично отримує право залишитися у Німеччині, якщо її дитина народилася на території цієї країни.

Підкреслюється, що правозахисні організації вже піддали рішення бундестагу різкій критиці, вказуючи, що поправки в законодавство порушують права тих, хто шукає захисту на території ФРН.

"Нові закони перетворять ФРН з країни, готової приймати біженців, у державу, яка налаштована на висилку мігрантів", - заявив представник організації Pro Asyl.

При цьому в Міністерстві внутрішніх справ Німеччини відзначили, що готові допомагати людям, які дійсно потребують допомоги, проте не мають наміру сприяти тим, хто використовує статус біженця, щоб залишатися безкарним.

Нагадаємо, статус біженця в Євросоюзі в 2016 році отримали понад 700 тисяч осіб.