ua en ru

Австралія має намір надати допомогу Пакистану в боротьбі з повенями

Австралія надасть допомогу Пакистану в боротьбі з повенями, що вибухнули в країні. За словами австралійського прем'єр-міністра Джулії Гіллард, на допомогу Ісламабаду вилетять два військові літаки з групою фахівців, технікою і гуманітарним вантажем для допомоги постраждалому населенню. При цьому, як уточнюється, жителі постраждалих районів отримають від Канберри намети, обладнання для очищення води, електрогенератори і інші пристрої, передає РБК з посиланням на китайське інформаційне агентство "Сіньхуа".
Варто відзначити, що австралійська влада вже виділила 10 млн австралійських доларів (9,1 млн дол.) на допомогу жертвам повеней у Пакистані.
Тим часом, жертвами стихії в регіоні за останні два тижні чистяться вже 1,5 тис. людей. Усього повені торкнулися 12 млн чоловік, що проживають в районах, захоплених зненацька стихією. Найбільш сильний удар прийшов на долину Сват, де було зруйновано близько 15 тис. будинків. У постраждалих провінціях зафіксовано спалахи холери та інших небезпечних захворювань.