ua en ru

Австралія частково зняла санкції з Ірану

Австралія частково зняла санкції з Ірану Фото: Австралія слідом за ЄС та США послабила санкції стосовно Ірану

В австралійському уряді запевнили, що зміни в санкційній політиці прийнято відповідно до міжнародних зобов'язань країни на вимогу резолюції ООН

Після підтвердження від ООН зусиль Тегерана, необхідних для припинення його ядерної програми, Австралія оголосила про часткове скасування санкції стосовно Ірану. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ і торгівлі Австралії, повідомляє Reuters.

"Уряд застосує зміни в санкційній політиці Австралії щодо Ірану відповідно до наших міжнародних зобов'язань на вимогу резолюції 2231 Ради Безпеки ООН. Деякі санкції буде призупинено, хоча інші продовжуватимуть діяти", - йдеться в заяві уряду.

Згідно зі змінами, оголошених урядом Австралії, підприємствам більше не буде потрібно отримувати схвалення для угод більш, ніж на 20000 AUD за участю осіб з Ірану.

Не скасовано санкції, які включають в себе обмеження на передачу та поширення чутливих товарів, ембарго на продаж озброєнь і балістичних ракет, санкцій стосовно конкретних осіб і організацій.

Тим не менш, в австралійському спецоргані, який займається боротьбою з відмиванням грошей AUSTRAC очікують від компаній ретельного дослідження всіх платежів, які направляються через треті країни в Іран чи Північну Корею, яка також піддається санкціям у зв'язку зі своїю ядерною програмою.

В AUSTRAC вважають, що всі угоди по цим двом країнам слід розглядати як "високо ризикованими".

Нагадаємо, в минулому місяці Канада також вирішила частково зняти санкції з Ірану.