ua en ru

Авіація НАТО завдала ударів по лівійських містах Тріполі і Ель-Джуфра

Авіація НАТО завдала ударів з повітря по лівійській столиці Тріполі, передає РБК з посиланням на Reuters. За свідченнями очевидців, в місті було чути сильні вибухи. За даними лівійського телебачення, атаці також піддалося місто Ель-Джуфра в центральній частині країни, причому бомбові удари завдавалися як військових, так і цивільних об'єктах. Про постраждалих не повідомляється.

Раніше на цьому тижні в результаті обстрілу утримуваного опозицією м.Зінтана на північному заході Лівії загинули дев'ять бунтівників, більше 40 отримали поранення. При атаці, що стала наймасштабнішою за останні кілька тижнів, використовувалися артилерія і ракети.

Нагадаємо, в лютому 2011 р. в Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли гору прихильники глави держави Муаммара Каддафі, і схід, контрольований бунтівниками. 17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє літакам лівійського уряду здійснювати польоти над територією країни. Потім в лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала завдавати удари по військових і промислових об'єктах, що знаходяться під контролем сил Каддафі.